logo-arminstone

مهمترین تفاوت های سنگ گرانیت با مرمریت چیست؟

مهمترین تفاوت های سنگ گرانیت با مرمریت چیست؟

مهمترین تفاوت های سنگ گرانیت با مرمریت – کدام بهتر است؟

امروزه سنگ های مرمریت و گرانیت به عنوان رایج ترین سنگ های طبیعی که از معادن مختلف در ایران و خارج استخراج می شوند در بخش های مختلف ساختمان های اداری، تجاری، مسکونی، آشپزخانه، سرویش بهداشتی، حمام و غیره استفاده می شوند. اما قبل از خرید سنگ گرانیت یا هنگامی که برای خرید سنگ مرمریت علاقمندان مراجعه می کنند، بهتر است تا اطلاعات کافی از میزان سختی و ماندگاری سنگ ها، تنوع رنگی، موارد استفاده، ترکیب و از همه مهمتر قیمت این دو نوع سنگ داشته باشند. ما در این مقاله می خواهیم به مهمترین تفاوت های سنگ گرانیت با مرمریت بپردازیم و از تمامی جوانب تفاوت میان این سنگ ها را بررسی کنیم.

مهمترین تفاوت های سنگ گرانیت با مرمریت کدامند؟

این دو نوع سنگ از پرکاربرد ترین سنگ ها در صنایع ساختمان سازی به خصوص در نمای داخلی آن به حساب می آیند. گرانیت و مرمریت به عنوان دو سنگ طبیعی تفاوت هایی با هم دارند که در ادامه با آنها آشنا می شوید. هنگامی که به دنبال یک سنگ محکم هستید، گرانیت بهترین انتخاب است. ولی برای مواقعی که به فکر تجمل گرایی و ایجاد یک نمای زیبا هستید سنگ مرمریت با بافت به خصوص، جلا و زیبایی خاصی که دارد بیشتر به کار شما می آید و مطمئنا انتخاب بهتری است.

کاربرد گرانیت و مرمریت در ساختمان

مرمریت و گرانیت را می توان در کاربردهای متنوع استفاده کرد و در آشپزخانه ، کفپوش ، پله ، مجسمه ، صنایع دستی و حمام آنها می توانند فضای شما را به طور کامل تغییر دهند. کاربردی ، بسیار ماندگار و از نظر زیبایی شناسی ، میزهای مرمریت و گرانیتی می تواند حس لوکس و تجمل را به فضای داخلی شما برساند. اما چگونه تفاوت میان این دو سنگ را در یابیم؟ ساده ترین راه برای یافتن تفاوت بین سنگ مرمریت و گرانیت در درجه اول تأثیر بصری آنها است. سنگ مرمریت دارای سطحی یکنواخت، با رگه های کم و بیش نازک است که می تواند از نظر رنگ و میزان رگه ها متفاوت باشد. گرانیت در مقایسه با سنگ مرمریت از نظر رنگ و رگه های شدیدتر است. سختی بیشتر و ماهیت بادوام گرانیت آن را در مقایسه با سنگ مرمریت به گزینه ای مناسب برای میز آشپزخانه، پیشخوان و نمای خارجی ساختمان تبدیل کرده است. پیشخوان های گرانیتی آشپزخانه کمترین خراش یا تغییر رنگ ناشی از فعالیت های روزمره خانگی را نشان می دهند.

>>> تمامی تفاوت های میان دو سنگ گرانیت و مرمریت از ترکیب آنها سرچشمه می گیرد که بهتر است در همین ابتدا از ترکیب این دو نوع سنگ برای شما بگوییم.

سنگ گرانیت و ترکیب آن

گرانیت یا سنگ خارا به معنای خرمنی از دانه های درشت تا متوسط رنگی است که از هزاران سال پیش به عنوان یک سنگ زینتی در نمای داخلی و خارجی ساختمان ها استفاده می شود. ما قبلا در مقاله ای با عنوان “سنگ گرانیت چیست؟ ترکیب، انواع و کاربرد” اطلاعات کاملی از این نوع سنگ ارائه داده ایم و گفتیم که این سنگ از کوارتز و فلدسپات با مقادیر جزئی میکا، آمفیبول و سایر مواد معدنی ساخته می شود که البته مواد معدنی اصلی آن کوارتز، فلدسپات و میکا هستند. حدود 10 تا 15 درصد کوارتز و 65 تا 90 درصد هم فلدسپات ترکیب اکثر سنگ های گرانیت را تشکیل می دهند به اضافه مواد جانبی دیگر که انواع زیادی هستند.

ترکیب مواد معدنی سنگ گرانیت

بافت گرانیت از دانه های ریز تا درشت تشکیل می شود که کانی های مختلف با چگالی بالا این دانه ها را تشکیل می دهند. گرانیت یک سنگ بسیار سنگین با چگالی 2.75 گرم بر سانتی متر مکعب می باشد. از ویژگی مهم سنگ گرانیت می توان به استحکام بالای گرانیت، مقاوم در برابر سایش، جذب آب ناچیز، تنوع ظاهری و رنگبندی مختلف آن اشاره کرد. سنگ های گرانیت با توجه به مواد تشکیل دهنده و خواص فیزیکی که دارند خصوصیات متفاوتی دارند. گرانیت از سرد شدن توده های مذاب در طبیعت تشکیل می شود. ماندگاری، استحکام و تنوع ظاهری سنگ های گرانیت را به شهرتی رسانده که هیچ سنگ صنعتی و غیر صنعتی قابل مقایسه با آن نیست.

سنگ مرمریت و ترکیب آن

قبل از هر تعریفی این نکته را بگویم که سنگ مرمریت با سنگ مرمر یکی نیستند. سنگ مرمر از جمله سنگ های دگرگونی است که از دگرگونی سنگ های آهکی به وجود می آید. اما سنگ های مرمریت از خانواده سنگ های رسوبی (سنگ آهک) می باشند. ترکیب اصلی این سنگ را کانی های کلسیت (کربنات کلسیم) و دولومیت (کربنات منیزیم) تشکیل می دهند. این کانی های در محیط های رسوبی دریایی تا نیمه دریایی تشکیل می شوند که با اندکی مواد معدنی دیگر با آنها ترکیب می شود و رنگ های مختلف را به وجود می آورد. این کانی ها پس از اینکه سنگ شده اند، طی مدت های طولانی تراکم و استحکام لازم را کسب می کنند. هر چه میزان کلسیم کربنات موجود در سنگ مرمریت بیشتر باشد، رنگ آن بیشتر به رنگ سفید نزدیک است. در غیر این صورت وجود ترکیبات آهن دار رنگ متمایل به قرمز به آن می بخشد و وجود مواد آلی هم باعث می شود تا مرمریت رنگی حول و حوش مشکی داشته باشد.

اما به راستی تفاوت چیست؟ اکثر صاحبان خانه که برای اولین بار می خواهند خانه خود را بسازند نمی دانند بین گرانیت و مرمریت کدام سنگ را برای میز آشپزخانه، پیشخوان، دکوراسیون داخلی و همچنین نمای بیرونی انتخاب کنند. این به این دلیل است که اکثر مردم تفاوت بین این دو را درک نمی کنند. در ادامه ما بیشتر از جنبه های متفاوت گرانیت و مرمریت برای شما خواهیم گفت، پس همچنان با ما همراه باشید.

1. زیبایی شناسی

سنگ مرمر و گرانیت هر دو از مواد طبیعی ساخته می شوند. برای چشمی که آموزش ندیده، هر دو دقیقاً یکسان به نظر می رسند. با این حال، آنها دارای ویژگی های فیزیکی متمایز هستند که می توانید از این ویژگی ها تشخیص دهید که کدام گرانیت است و کدام مرمریت.

مهمترین تفاوت سنگ گرانیت با مرمریت

به عنوان مثال، گرانیت ظاهر رگه‌ای را به نمایش می‌گذارد که به صورت لکه‌هایی روی سطح سنگ ظاهر می‌شوند و در جایی که صفحات دارای رنگ‌های متنوعی هستند، از نظر رنگ متفاوت است. در همین حال، این الگوی رگه‌ای روی سنگ مرمریت با رگه‌هایی که از روی دال با رنگ‌های نسبتاً ثابت عبور می‌کنند، بزرگتر به نظر می‌رسد. البته زیبایی و جذابیت سلیقه ای است. حتماً به نمونه های متعددی با الگوها و رنگ‌های مختلف نگاه کنید تا یکی را انتخاب کنید که برایتان جذاب‌تر باشد.

2. تخلخل یا پوکی

تخلخل در سنگ ها در واقع به منافذی گفته می شود که در سنگ ها وجود دارد. این منافذ حاصل گازی است که هنگام تشکیل سنگ ها به میان بافت آنها نفوذ می کند. هر چه منافذ بزرگتر و بیشتری در سنگ وجود داشته باشد میزان تخلخل سنگ هم بیشتر است. اما در رابطه با سنگ های گرانیت و مرمریت باید بگوییم که درصد تخلخل سنگ مرمریت بیشتر است و همین باعث شده تا استحکام مرمریت نسبت به گرانیت کمتر باشد.

سنگ هایی که تخلخل بیشتری داشته باشند مطمئنا وزن کمتری هم دارند و برای استفاده به عنوان نمای ساختمان مناسب هستند، چرا که از افزایش وزن ساختمان جلوگیری می کنند و نصب آنها هم نسبت به سنگ های گرانیت که وزن بیشتری دارند به خصوص در ارتفاع بالا به سهولت راحت تر می باشد. علاوه بر این درصد چسبندگی ملات با سنگ هایی که تخلخل بالایی دارند بیشتر است. در این حالت به خاطر منافذی که وجود دارد ملات بیشتر به سنگ نفوذ می کند و چسبندگی قوی تری بین سنگ و ملات به وجود می آید.

3. اصل و نسب

همانطور که قبلا گفتیم، هر دو از مواد طبیعی هستند. این بدان معناست که برای به دست آوردن این سنگ ها، استخراج معادن و حفاری یک فرآیند ضروری است. گرانیت که میلیون ها سال در زمین مدفون شده است نوعی سنگ آذرین است. این محصول فرعی ماگمای مذاب است که در طول دهه ها سرد و جامد شده است. گرانیت پس از گرمایش و سرمایش دوره ای تشکیل می شود که باعث دوام و سختی بی نظیر آن می شود. مرمریت هم یک سنگ رسوبی است که از رسوب کانی های کلسیت و دولومیت در مناطق دریایی و نیمه دریایی به وجود می آورد.

مهمترین تفاوت سنگ گرانیت با مرمریت

4. میزان جذب آب

همانطور که گفتیم سنگ مرمریت به دلیل آهکی بودن جذب آب بالایی دارد. با این وجود نتیجه می گیریم که از این نوع سنگ نمی توان در بخش هایی از خانه که در دسترس آب قرار دارند مانند حمام، سرویس بهداشتی و غیره استفاده کرد. علاوه بر این در مناطق که رطوبت زیاد است یا در فضای بیرونی که باران می بارد استفاده از سنگ مرمریت مناسب نیست. اما در مقابل گرانیت جذب آب بسیار پایینی دارد و همین عاملی شده تا استفاده از این سنگ برای آشپزخانه، سنگ دور سینک، پیشخوان و غیره انتخاب مناسبی باشد.

5. استفاده برای نمای بیرونی ساختمان

اگر قصد خرید سنگ برای نمای بیرونی ساختمان خود را دارید، ما گرانیت را به شما توصیه می کنیم. دلیل واضحی دارد، گرانیت نسبت به مرمریت استحکام بیشتری دارد و در برابر عوامل طبیعی و انسانی نظیر ضربه، باران، باد، نور خورشید، اشعه UV و غیره مقاومت بیشتری دارد. با وجود چنین قابلیت هایی سنگ گرانیت را هم برای نمای داخل و هم برای نمای بیرون استفاده می کنند. در حالی که سنگ مرمریت تنها مختص پوشش داخلی ساختمان است.

سنگ نمای ساختمان گرانیتی

6. قیمت و هزینه حمل و نصب

اگر بخواهیم از حیث قیمت این دو سنگ را با هم مقایسه کنیم، مرمریت کمی گرانتر از گرانیت است و مطمئنا به خاطر تنوع ظاهری و رنگی آن است که بیشتر دلبری می کند و برای نمای داخلی خانه هم گزینه بهتری به حساب می آید. البته با توجه به خواص فیزیکی سنگ ها نمی توان گفت که قیمت ثابتی دارند. از طرفی دیگر هم هزینه ها و دردسرهای نصب سنگ مرمریت نسبت به گرانیت بیشتر است. در این رابطه می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و اطلاعات بیشتر در این باره را از آنها جستجو شوید.

سخن پایانی: گرانیت بهتر است یا مرمریت

با توجه به تمامی اطلاعاتی که از سنگ های گرانیت و مرمریت داریم و هر روز با مقالاتی که منتشر می کنیم در اختیار شما علاقمندان قرار می دهیم، سنگ های گرانیت از هر جهت نظیر استحکام، ماندگاری، موارد استفاده و غیره نسبت به سنگ مرمریت بهتر هستند. به طور کلی و مختصر تفاوت سنگ های مرمریت و گرانیت را می توان اینگونه تشریح کرد. از گرانیت به خاطر اینکه استحکام بیشتری در برابر عوامل مخرب انسانی و محیطی دارد می توان هم در نمای بیرون و هم نمای داخلی استفاده کرد. اما مزیت هایی که مرمریت دارد، تنها مناسب نمای داخلی ساختمان است.

گرانیت از حیث مقاومت در برابر ضربه، نور خورشید و خطرات باران و اشعه های UV بهتر از سنگ مرمریت است. از سنگ مرمریت نمی توانید در فضای سبز استفاده کنید، در حالی که گرانیت گزینه کاملا مناسبی برای این مورد می باشد. گرانیت جذب آب کمتری نسبت به مرمریت دارد و از همین رو استفاده از این سنگ به عنوان میز آشپزخانه، پیشخوان، سرویس بهداشتی و حمام رایج تر از مرمریت می باشد.

اما مزیت اصلی این دو سنگ که با هم مشترک هستند، صیقل پذیری عالی آنها است که به راحتی می توانید آنها را سیقل دهید. تنوع در رنگ و ظاهر هر دو بی نظیر است، به خصوص در سنگ های مرمریت که اندکی گرانتر از سنگ های گرانیت هستند.

اما جمله آخر: گرانیت و مرمریت از محبوب ترین سنگ های مورد استفاده در انواع ساختمان های اداری، تجاری و مسکونی به حساب می آیند که علاقمندان می توانند با ترکیب این دو به ایده های خاص خود دست یابند. شما می توانید انواع سنگ گرانیت و مرمریت را در رنگ بندی، خواص و کاربرد دلخواه خود از رامین استون خریداری کنید.

مطالب پیشنهادی سردبیر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *